کاهش ضریب اصطکاک از اهمیت زیادی در صنایع مختلف برخوردار است. در این پژوهش اثر افزودن الگوی سطح بر سطح نمونه در آزمونهای اصطکاک و همچنین حجم روانکار بررسی شده است. آزمونهای مختلفی به کمک دستگاه آزمون پین روی دیسک انجام شده است و عملکرد اصطکاکی سطوح بررسی شده است. از میان روشهای مختلف الگودهی، الگوی سطح به روش مکانیکی روی سطح دیسکها ایجاد شده است. نتایج نشان میدهد که برای دیسکهای با الگوی سطح نیز تغییرات ضریب اصطکاک با سرعت رفتاری مشابه رفتار نمودار استرایبک دارد. به عبارت دیگر مرز بین رژیمهای مختلف روانکاری مشخص میشود. همچنین ایجاد الگوی سطح میتواند باعث کاهش ضریب اصطکاک شود اما این کاهش در بارهای زیاد ملموستر است. همچنین در حالتی که حجم روانکار تامینی کم باشد، افزایش نیرو سبب افزایش سرعت جدایش میشود. مقایسه ضریب اصطکاک در حالتهای مختلف نشان میدهد که در سطوح با الگوی سطح بارهای کم، روغن کم عملکرد بهتری دارد.
عباسیان بروجنی, علی, اکبرزاده, صالح. (1398). بررسی تجربی اثر الگوی سطح و حجم روانکار بر عملکرد تریبولوژیکی سطوح در تماس نقطهای. نشریه علوم و مهندسی سطح, 15(41), 27-33.
MLA
علی عباسیان بروجنی; صالح اکبرزاده. "بررسی تجربی اثر الگوی سطح و حجم روانکار بر عملکرد تریبولوژیکی سطوح در تماس نقطهای". نشریه علوم و مهندسی سطح, 15, 41, 1398, 27-33.
HARVARD
عباسیان بروجنی, علی, اکبرزاده, صالح. (1398). 'بررسی تجربی اثر الگوی سطح و حجم روانکار بر عملکرد تریبولوژیکی سطوح در تماس نقطهای', نشریه علوم و مهندسی سطح, 15(41), pp. 27-33.
VANCOUVER
عباسیان بروجنی, علی, اکبرزاده, صالح. بررسی تجربی اثر الگوی سطح و حجم روانکار بر عملکرد تریبولوژیکی سطوح در تماس نقطهای. نشریه علوم و مهندسی سطح, 1398; 15(41): 27-33.